El WRC vol canviar el desenllaç dels ral·lis

El WRC està sent sotmès a una àmplia revisió en un intent de millorar el seu atractiu després de les crítiques recents de pilots, equips i aficionats

Canvis en el format dels diumenges, una nova estructura de punts i una passejada entre cotxes i pilots dels aficionats són algunes de les idees que estan debatent el Campionat del Món de Ral·lis i la FIA i que podrien introduir-se l’any que ve

Després de diverses reunions celebrades els darrers dos mesos, s’ha recopilat una llista d’idees presentades per les parts interessades. El promotor del WRC i la FIA estan treballant en una proposta de canvis per al 2024 que es presentarà al Consell Mundial del Motor de la FIA a finals d’aquest any.

La primera onada d’ajustaments als esdeveniments es va introduir amb èxit a Estònia el cap de setmana passat, que va incloure la substitució d’una conferència de premsa prèvia a l’esdeveniment per un nou espectacle celebrat a l’escenari davant de milers d’aficionats a la sortida cerimonial. Aquest espectacle, juntament amb la roda de premsa posterior a l’esdeveniment, es van retransmetre en directe i de manera gratuïta per als aficionats per primera vegada, rebent una resposta positiva.

Tot i això, no s’introduiran canvis més significatius en les proves del campionat fins a l’any que ve, ja que el WRC ha confirmat que la millora del format dominical és una de les seves prioritats.

Els diumenges han estat objecte de crítiques, ja que els equips solen rodar a velocitat de creuer per estalviar pneumàtics abans de la Power Stage que posa fi al ral·li, en què estan en joc els punts extra. El director esportiu del WRC, Peter Thul, ha explicat en una entrevista a autosport que una idea que s’està debatent per millorar l’espectacle és desenvolupar una nova estructura de punts.

Diumenge [format] és el primer de la llista. Fins i tot em va sorprendre quan vaig rebre les dades internes, però molta gent veu els ral·lis diumenge al matí i ens agradaria que diumenge fos un final com Déu mana, i no perquè no passi res divendres i dissabte.

Hi va haver una corrent entre els pilots del WRC que amb un joc de pneumàtics extra per la disputa de la Power Stage n’hi hauria prou però el promotor no ho veu igual:

Hi va haver un debat sobre si un joc de pneumàtics nous ajudaria. Un gran grup de pilots va dir que no. No hi ha una solució adequada al 100%.

Un nou sistema de puntuació per etapes podria entrar en joc:

El guanyador ha d’aconseguir el nombre més gran de punts i, evidentment, els que acabin el ral·li han de tenir un benefici per això o, en cas contrari, devaluem els dies previs. Hem de fer que no sigui gaire complicat per al públic.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments