F1: Ferrari i Leclerc es lliuren d’una penalització i s’emporten només una multa econòmica

Quan quedava menys d’una hora per a l’inici de la cursa del GP d’Abu Dhabi 2019 , el delegat tècnic de la FIA Jo Bauer va emetre un informe en el qual assegurava que hi havia una «diferència significativa» entre la quantitat de gasolina declarada per Ferrari i la quantitat que realment hi havia al cotxe de Leclerc .

L’equip italià va ser emplaçat a acudir a declarar davant comissaris després de la carrera, i el monegasc va disputar la cursa amb la possibilitat de poder rebre sanció. De fet Horner , director de Red Bull i habitual en l’art d’intentar desestabilitzar els seus rivals, va declarar sobre Leclerc que «no entendria que no fos desqualificat».

«Els reglaments tècnics són o blanc o negre, no hi ha zones grises. Òbviament, els comissaris han de decidir. Però en general, en un cas com aquest, o és legal o no ho és «.

Els comissaris, més de tres hores després d’acabar el gran premi que tanca la temporada, van comunicar que l’única sanció que rebia Ferrari technology 1 multa econòmica:

«Els comissaris van escoltar a representant de l’equip, a el Delegat Tècnic de la FIA i a el Cap de tècnics de monoplaces de la FIA».

«La Directiva Tècnica  14 – 19 exigeix ​​que els equips declarin la quantitat de combustible que pretenen posar al cotxe per a les voltes cap a la graella, la volta de formació, la cursa, la volta de tornada al pitlane i qualsevol imprevist que fos necessari «.

«El ​​Delegat Tècnic poder confirmar la massa de combustible posada en el tanc verificat-, i hi va haver una diferència de 4.88 kgs entre el declarat per l’equip del monoplaça 16 i la massa de combustible mesurada pel delegat tècnic «.

» Per tant, la declaració de l’equip era inexacta i suposava una violació de la Directiva tècnica. Això al seu torn constitueix una infracció de l’article 12. 1.1.i de el Codi Esportiu Internacional. En conseqüència, els comissaris van determinar que l’equip hauria de ser multat amb 50.000 euros per la seva declaració inexacta «.

El director de Ferrari, Mattia Binotto , s’havia mostrat confiat davant els mitjans abans que es comuniqués la decisió.

Va dir: «No crec que hi hagi molt d’explicar més que hi ha hagut una discrepància entre els mesuraments «.

» Creiem que les nostres mesuraments són correctes i que n’hi ha una que no ho és, però està a les seves mans «.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments