FÓRMULA E: Encreuament de declaracions amb la Fórmula 1

El director executiu de la Fórmula E, Jamie Reigle, ha contestat a les crítiques del de la Fórmula 1 i Chase Carei i l’assessor de Red Bull Helmut Marko dient que se sent «afalagat».

L’assessor de Red Bull Helmut Marko va dir l’any passat que Red Bull no estava interessat a entrar en la FE «perquè som puristes de les carreres» i no encaixava amb les activitats promocionals de la marca.

«Tan bo com som en màrqueting, la Fórmula E és per a nosaltres només una excusa de màrqueting de la indústria automobilística per a distreure de l’escàndol del dièsel».

La Fórmula E no va voler fer comentaris, però parlant com a part d’un «Fòrum del Futur» organitzat per BMW la setmana passada, se li va demanar de nou a Reigle que respongués.

També es va referir als comentaris de Chase Carei, que el CEO de la F1 havia fet durant una entrevista amb la CNN.

Se li va preguntar a Carei si eren les categories com a FE o altres esports els que representaven una major amenaça per a la F1, i va dir: «No, en realitat, certament no seria la Fórmula E.

«Crec que la Fórmula E és un vehicle molt diferent avui dia, en gran manera una causa social i, ja saps, és una festa de carrer.»

Però Reigle va respondre citant l’actual interès del fabricant en la Fórmula E:

«Crec que la paraula important en aquesta declaració [de Marko] és ‘puristes’.

«Hi ha una definició del que era l’automobilisme i per tant per a la gent que té aquesta visió del que hauria de ser.

«Al meu entendre, la bellesa de l’automobilisme és que és aquesta tradició d’esport i innovació tècnica.

«Les innovacions tècniques que van arribar fa anys van ser coses com els miralls retrovisors i els cinturons de seguretat.

«Creiem que estem empenyent cap al mateix costat i, fonamentalment, si ens fixem en el nombre de fabricants que entren en el campionat, els pilots, el competitiu que és, el fet que la majoria de les carreres que tenim hi ha un guanyador diferent … per a mi que és la definició d’esport.

«És la cúspide de l’esforç humà, ja sigui en l’enginyeria o en l’esport, i com l’uneixes.»

En resposta a Carei, Reigle va afegir:

«La meva creença personal és que el món és un lloc molt gran i hi ha molt d’espai per a múltiples campionats en el motoresport.

«És afalagador que Chase i Marko decideixin que han de parlar de nosaltres».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments