RESISTÈNCIA: Prèvia European Le Mans Series – 4h de Barcelona 2022

L’European Le Mans Series torna després de la pausa estival i de les tres primeres curses de 2022 disputades entre abril i juliol, a Le Castellet, Imola i Monza. El diumenge 28 d’agost, 41 cotxes participaran a les 4 Hores de Barcelona, ​​la quarta prova de la temporada 2022 del Campionat d’Europa de Resistència.

La grella estarà formada per 121 pilots i 27 equips que representen 29 nacionalitats diferents. Dos pilots catalans jugaran a casa, Xavier Lloveras (Eurointernational – LMP3) i Miguel Molina (JMW Motorsport – LMGTE), vigent campió de l’ELMS LMGTE, que torna al campionat per primera vegada aquesta temporada.

Després de guanyar a Le Castellet i Imola, i acabar 5è a Monza, Prema Racing lidera el campionat amb 13 punts d’avantatge. El vigent campió de LMP2 Louis Deletraz torna amb l’equip italià al circuit on el pilot suís Yifei Ye i Robert Kubica van aconseguir la seva primera victòria europea a les Le Mans Series en el seu debut al campionat.

Paul Lafargue, Paul Loup Chatin i Patrick Pilet (IDEC Sport) son candidats entre els LMP2 després d’aconseguir la seva primera victòria de la temporada a les 4 Hores de Monza el mes passat. L’equip francès suma actualment 47 punts, dos punts més que l’Oreca número 65 (Panis Racing) de Job Van Uitert, Julien Canal i Nicolas Jamin, que va aconseguir el seu segon podi de la temporada a Monza.

Entre els LMP3 l’equip Cool Racing Ligier número 17 de Maurice Smith, Michael Benham i Malthe Jakobsen lidera la classe LMP3 després de tres curses, tot i que es va retirar a Monza el mes passat. Jakobsen va assegurar les tres pole positions per a l’equip suís, amb una victòria a Le Castellet i el tercer lloc a Imola, que els ha donat un total de 43 punts després de les tres primeres curses.

LMGTE la categoria més igualada

Una vegada més, la classe LMGTE promet molta acció en pista. Ni més ni menys que 12 cotxes lluitaran per la victòria i els llocs d’honor al podi. Les tres primeres carreres van veure guanyar tres fabricants diferents: Ferrari, Aston Martin i Porsche. La lluita pel títol és molt ajustada, amb només 17 punts de diferència entre els sis primers cotxes.

Actualment, Proton Cométition lidera el campionat amb Christian Ried, Gianmaria Bruni i Lorenzo Ferrari que sumen 44 punts després de la seva victòria i la seva pole position a Monza al Porsche n°77 el mes passat.

Els guanyadors de la primera prova Nicolas Varrone i Pierre Ehret ocupen el segon lloc amb 36 punts. L’italià Diego Alessi s’uneix al duet a Barcelona amb el Ferrari n°32 (Rinaldi Racing).

Els tres següents cotxes tenen tots 28 punts després de les tres primeres rondes de la temporada. Els guanyadors de la segona cursa Ahmad Al Harthy, Marco Sorensen i Sam De Haan són tercers a l’Aston Martin Vantage número 69 (Oman Racing amb TF Sport). Els Ferrari #57 (Kessel Racing) i #83 (Iron Lynx) també tenen 28 punts.

Les 4 Hores de Barcelona començaran el divendres 26 d’agost amb entrenaments lliures, seguits de la classificació el dissabte 27 d’agost i la cursa el diumenge 28 d’agost.

Horaris 4h de Barcelona 2022 – European Le Mans Series

Divendres 26 d’agost – FP1 11:00h

Dissabte 27 d’agost – FP2 – 11:10h

Dissabte 27 d’agost – Qualificació – 15:45

Diumenge 28 d’agost – Cursa – 11:45

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments