FÓRMULA 1: Audi i Sauber es comprometen, la boda serà al 2026

A Spa-Francorchamps (Bèlgica), quan va formalitzar la seva arribada a la Fórmula 1 el 2026, Audi es va negar a confirmar cap acostament amb Sauber pel que fa a l’elecció del seu soci de xassís.

Aquesta associació va ser doncs, qüestió de dies, setmanes com a molt, perquè es produís la formalització com ha estat avui.

Estem contents d’haver trobat un soci tan experimentat i competent per al nostre ambiciós projecte de Fórmula 1. Ja coneixem el Grup Sauber, amb la seva instal·lació d’última generació i el seu equip experimentat, gràcies a les col·laboracions prèvies i estem convençuts que entre tots formarem un equip fort.

Oliver Hoffmann, membre del consell de supervisió d’Audi AG i cap del programa de F1

“Audi és el millor soci estratègic per al grup Sauber. És evident que compartim valors i una visió, i esperem assolir els nostres objectius comuns en el marc d’una associació sòlida i fructífera. »

Finn Rausing, president de Sauber Holding AG

En efecte, unes instal·lacions de primer nivell a Hinwil amb un túnel de vent ad hoc, coneixements, una reputació, un lloc a menys de 4 hores amb cotxe des d’Ingolstadt i un reequilibri econòmic amb Anglaterra que, en costos de nòmina, fa que Suïssa ara és igual d’atractiu. En resum, per a Audi, després del fracàs d’una fusió amb McLaren, Sauber AG va ser, amb diferència, la millor opció.

«L’associació entre Audi AG i Sauber Motorsport és un pas important per al nostre equip en el camí cap al primer lloc de la graella»

Frédéric Vasseur, CEO de Sauber Motorsport i Team Director de l’equip Alfa Romeo.

Convertir-se en l’equip oficial d’Audi no és només un honor i una gran responsabilitat: és la millor opció de futur, i creiem fermament que podem ajudar Audi a assolir els objectius que s’ha marcat per al seu viatge a la Fórmula 1″.

Per veure com apareixen els famosos anells de la firma d’Ingolstadt a la coberta del motor d’un monoplaça Hinwil, caldrà, però, esperar fins al 2026 ja que, fins aleshores, Sauber continuarà sent el braç en competició d’Alfa-Romeo, abans d’alinear-se amb el seu propi nom el 2024 i el 2025, com diu el contracte de motor de Ferrari. Contracte prorrogat fins a finals de l’exercici 2025.

«És una gran notícia veure que Audi s’associa amb Sauber per a la seva arribada a la Fórmula 1 el 2026«, va comentar el cap de F1 Stefano Domenicali. L’aliança d’aquests dos prestigiosos noms ofereix perspectives atractives per al nostre esport.

Subratlla la gran dinàmica que acompanya actualment la Fórmula 1 i valida la nostra estratègia de creixement com a part del nostre projecte de desenvolupament sostenible que té com a objectiu la neutralitat de carboni l’any 2030 amb la introducció de combustibles renovables als motors per al 2026”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments