Tot el que cal saber per seguir el XIII Ral·li Ciutat de Valls 2023

La prova es disputarà aquest proper cap de setmana, el 28 i 29 d’abril, i els pilots recorreran un total de 408 quilòmetres distribuïts en 10 trams cronometrats.

El recorregut de la cursa passarà per diferents punts de la comarca de l’Alt Camp i La Conca de Barberà, oferint als espectadors l’oportunitat d’admirar la bellesa del paisatge mentre gaudeixen de la cursa.

La prova tarragonina organitzada per l’Escuderia Costa Daurada serà puntuable, amb coeficient 6, comptarà amb un recorregut exigent i ple de reptes per als pilots, amb trams tècnics i ràpids que posaran a prova la seva habilitat i les seves màquines.

RALLY VALLS 2021 SKODA FABIA R5
©️ Nacho Mateo

La competició està dividida en 10 trams, 5 diferents a repetir en dues ocasions. Així doncs l’acció competitiva de la tretzena edició del Ral·li Ciutat de Valls començarà a les 9:56h del matí de dissabte amb el primer bucle de tres trams que seran El Tallat de 7,12 km, Forès de 8,9 i Segura de 8,72 km. Després d’un pas per l’assistència de Valls els equips repetiran la mateixa secció.

La tarda de dissabte comptarà amb dos bucles més però en aquesta ocasió de dos trams, Les Pobles – Seguer, el més llarg del ral·li amb 21,85 km, i Vallespinosa de 6,55 km. En total 408,18 km de recorregut dels quals 105,85 km seran contra el rellotge.

Absències destacades

La prova amb seu a la capital de l’Alt Camp serà puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, 45è Volant RACC / Trofeu-MAVISA, Campionat de Catalunya de Regularitat Sport, Campionat de Catalunya de Regularitat, la Challenge Pirelli Rallycat 2023, Challenge MICHELIN Rallye Catalunya
Challenge Saxo 8v i el Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior.

Tot i el nombre i la varietat de trams, alguns d’ells puntuables per al campionat del món de l’especialitat, la llista d’inscrits no ha comptat amb un amplia resposta dels participants d’arreu de Catalunya. En total poc menys de 50 inscrits es donaran cita a la prova entre els participants de velocitat i regularitat.

ralli ciutat de valls
© Nacho Mateo

Tot i la manca d’efectius la llista està encapçalada per l’Skoda Fabia R5 de Marià Parès i Eduard Ferran, seguit pel potent Porsche 997 de Joan Riberas i Joan Circuns. Amb un Ford Fiesta Rally2 trobem a Joan Armadans i Miki Ibáñez, continuant amb Porsche trobem el 911 GT3 996 de Salvador Canals i Albert Roger, i el 977 GT3 de David Espasa i Etna Espasa.

Està clar que en un ral·li amb tan bon asfalt com és el Valls la potència dels Porsche tindrà molt a dir.

El jovent amb moltes ganes

El Campionat de Catalunya de Promoció estrena el seu calendari a Valls amb la presència de 9 participants, entre ells Jordi San Andrés amb un Peugeot 106, Xavier Ros amb un Peugeot 206 o Marta Jane amb un Citroën Saxo.

La Challenge Saxo 8v arribarà també a l’Alt Camp amb els vencedors de La Llana, Agustín Garcia i Sonia Montilla, perseguits per uns debutants amb moltes ganes com va demostrar a Ripoll, Quim Quiñonero i Marc Gutiérrez.

agustin garcia challenge saxo 8v la llana 2023
Nacho Mateo

L’actual campió de Catalunya de Promoció, Arnau Bartés, i el seu copilot, Miquel Velilla, arriben a la segona prova de la temporada del VolantRACC després de realitzar el debut somiat al volant del Peugeot 208 1.2 PureTech de la FCA (Federació Catalana d’Automobilisme) a la Llana. A Valls segur que Pol Gómez i Pablo Sánchez i Aleix Arcarons i Christian Gómez segur els hi ficaran les coses difícils.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments