Al Attiyah i Baumel s’emporten el Sonora Rally 2023 i col·loquen líders del campionat

Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) va aconseguir la seva segona victòria de l’any després del Dakar i es col·loca líder del campionat per primera vegada aquesta temporada (136 pts). Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme), obligat a abandonar a la 3a etapa, retrocedeix al tercer lloc (101 pts). Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), segon a Sonora, se situa entre tots dos (106 pts).

Tercera de les cinc cites del calendari, el Sonora Rally va marcar l’equador del campionat. La propera etapa tindrà lloc al sud del continent americà. El Desafiament Ruta 40 tindrà lloc a Argentina del 26 d’agost a l’1 de setembre.

Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing), que va abandonar a l’Abu Dhabi Desert Challenge (ADDC) després d’un accident, va tornar a brillar a Mèxic. El vigent campió del món es va imposar al Sonora Rally i va signar la segona victòria de l’any després del Dakar. El qatarià es col·loca líder del campionat per primera vegada aquesta temporada (136 pts). Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme), que liderava la taula general a Hermosillo, va abandonar a la 3a etapa després de sortir de la pista i el seu copilot Fabian Lurquin es lesionés l’espatlla. Amb això el francès baixa al tercer lloc (101 pts).

202 AL RAJHI Yazeed (sau), GOTTSCHALK Timo (ger), Overdrive Racing, Toyota Hillux Overdrive, FIA W2RC, action during the Stage 5 of the Sonora Rally 2023
ASO

Guerlain Chicherit (GCK Motorsport), després d’abandonar l’ADDC, no va poder acabar l’etapa 4 a causa d’un problema elèctric en un altre Hunter. Va ser Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), vencedor als Emirats, qui va acabar segon a la cursa a 6’22» del vigent campió del món. Un resultat que permet al saudita situar-se entre Al Attiyah i Loeb a la segona posició del campionat (106 pts).

Els Mini JCW del clan X-raid ocupen la tercera i quarta posició del Sonora Rally. Sebastian Halpern puja al podi de la carrera i signa el millor resultat al W2RC. Després del seu cinquè lloc a l’ADDC, això permet a l’argentí col·locar-se quart al campionat (74 pts), just abans del Desafiament Ruta 40 que disputarà al seu país. Amb el seu quart lloc a San Luis, Denis Krotov suma els seus primers punts de la temporada (22 pts) i entra directament a la catorzena posició de la taula general.

Dani Oliveras, copilot de Yacopini, era el millor català classificat en cinquè lloc remuntant en l’última etapa al xinès Zhang copilotat per un altre català, Oriol Mena.

203 YACOPINI Juan Cruz (arg), OLIVERAS Dani (spa), Overdrive Racing, Toyota Hillux Overdrive, FIA W2RC
ASO

A la classificació de constructors, el doblet dels Hilux d’Al Attiyah i Al Rajhi permet a Toyota augmentar el seu avantatge (175 pts). X-raid Mini JCW salta del quart al segon lloc del campionat (107 pts) gràcies als resultats dels pilots del nou T1+ alemany. BAIC ORV (100 pts) avança Bahrain Raid Xtreme (90 pts) al tercer lloc. BRX es troba quart, guanyant únicament els punts del 21è lloc de Chicherit.

Sorpresa entre els T3, domini en T4

A T3, Mitch Guthrie (Red Bull Off-Road Junior Team USA) va guanyar el seu duel amb Mattias Ekström (South Racing Can-Am) a l’última etapa. El nord-americà va guanyar també el Sonora Rally per davant del suec. A la taula general, els tres pilots del Red Bull Off-Road Junior Team USA segueixen al capdavant del campionat. Austin Jones, tercer a Mèxic, pren el comandament per un punt (146 pts). Seth Quintero, malgrat el seu baix rendiment causat per una roda trencada a la primera etapa, és molt a prop (145 pts). Mitch Guthrie s’emporta 45 punts i suma ara un total de 126 punts, però encara se situa tercer. «Chaleco» López i Cristina Gutiérrez, del Red Bull Can-Am Factory, segueixen darrere seu, empatats (78 pts).

400 BACIUSKA Rokas (ltu), VIDAL MONTIJANO Oriol (spa), Red Bull Can-Am Factory,
ASO

A T4, Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) va guanyar totes les etapes. El lituà, copilotat pel català Oriol Vidal, es va imposar per davant de Rebecca Busi (FN Speed) i Shinsuke Umeda (Polaris Xtreme+).

Eduard Pons i Mónica Plaza van abandonar quan eren segons da la quarta etapa quan una brida metàl·lica del sistema de refrigeració del Can-Am es va trencar. Tot i l’averia l’equip va tornar durant l’última etapa per provar noves configuracions que van permetre millorar el ritme i apropar-se notablement als temps del guanyador de la seva categoria. La informació assolida a terres mexicanes permetrà traçar un pla de treball per augmentar les garanties d’èxit durant les properes curses de preparació pel gran repte de tot l’equip el Dakar 2024.

A la taula general, s’enlaira (189 pts) i avantatja en 103 punts el seu primer perseguidor. Només li falten 7 punts davant d’Eryk Goczal, el guanyador del Dakar que aquest any s’està dedicant als seus estudis, per proclamar-se campió. Una situació que bé podria produir-se a la propera prova, on podria convertir-se en el primer campió de la temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments